Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Πώς ξέρεις πότε κάποιος είναι ο κατάλληλος;

Πολύ συχνά, κάποια μοναχικά άτομα ρωτούν: «Πώς ξέρουμε πότε κάποιος είναι ο κατάλληλος;» Όταν ρωτάς ανθρώπους που γνωρίζουν ότι συνδέονται με το κατάλληλο πρόσωπο, συνήθως λένε: «Κοίτα, δεν ξέρω ακριβώς τι να σου απαντήσω – απλά το ξέρεις!»


Όταν ερωτεύονται δυο αδελφές ψυχές, υπάρχει μετα­ξύ τους μια ξεχωριστή επικοινωνία που είναι τόσο ξεκά­θαρη όσο το γάργαρο νερό. Όταν είσαι με το σωστό άτομο, το νιώθεις, το καταλαβαίνεις, το ξέρεις. Η γνώση αυτή δεν εξαρτάται από το αν πληρούνται κάποιες προ­διαγραφές. Η ψυχική αγάπη είναι ανεπιφύλακτη. Όταν συναντήσεις το σωστό ταίρι, απλά το ξέρεις και περνάς το υπόλοιπο της ζωής σου στο πλευρό του ανακαλύπτο­ντας γιατί είναι πράγματι η αδελφή ψυχή σου.
Κι ενώ η πιο πάνω απάντηση είναι σωστή, μπορεί να είναι και άκρως παραπλανητική. Μπορεί να υπονοεί ότι αν δεν το ξέρεις, είσαι με λάθος πρόσωπο. Μόνο που αυτό δεν είναι απαραίτητα ακριβές. Η σωστή απάντηση θα έπρεπε να είναι: Θα το ξέρεις εφόσον έχεις δημιουρ­γήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις, εφόσον η καρδιά σου είναι ανοιχτή και είχες την τύχη να βρεις το κατάλ­ληλο πρόσωπο. Αν ανοίξεις την καρδιά σου και τύχει να είσαι με λάθος πρόσωπο, τότε θα ξέρεις ότι είσαι με λά­θος πρόσωπο.
Τη γνώση με ποιον θέλεις να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου την αποκτάς με το να έχεις ανοιχτή την καρδιά σου. Ακόμα κι αν είσαι με το σωστό πρόσωπο, δεν μπο­ρείς να το ξέρεις αν δεν έχεις πρωτίστως δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες περνώντας μέσα από τα πέντε στάδια γνωριμίας (έλξη, αβεβαιότητα, αποκλειστικότητα, οικειότητα, αρραβώνας). Τότε μόνο αναπτύσσεις την ικανότητα να ξέρεις ότι συνάντησες το κατάλληλο ταίρι, αλλά και να ξέρεις πότε είσαι με λάθος πρόσωπο. Από εκεί και πέρα είναι εύκολο να βρεις ή να σε βρει η αδελφή ψυχή. Από εκεί και πέρα κάθε απόφαση που θα παίρνεις θα σε οδη­γεί όλο και πλησιέστερα στο στόχο σου.
Απόσπασμα από το βιβλίο:
«Το ραντεβού του Άρη και της Αφροδίτης»
σελ.: 39-40
John Gray
Εκδόσεις: Φυτράκη

http://www.sarkamia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

<< Αποφθέγματα >>