Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Έλεγε:
Όταν δύο άνθρωποι φορτώνονται ενα δοκάρι και θέλουν να περάσουν απο μια πόρτα, ο ένας πρέπει να υποχωρήση για να μπη πρώτα ο άλλος, αλλιώς δεν μπορούν να βάλουν μέσα το δοκάρι. Έτσι, οι άνθρωποι πρέπει να υποχωρούν, να κόβουν το θέλημά τυος, αλλιώς θα πέφτουν επάνω σε τοίχους. Όταν δύο άνθρωποι συγκρούονται, αν ο ένας κάνει λίγο πίσω, όσο κακός κι αν ειναι ο άλλος, τότε θα ξεπερασθεί το πρόβλημα, η μπόρα της συγκρούσεως.  Είπε, επίσης, το εξής παράδειγμα:
Αν έχουμε δύο πέτρες σκληρές και τις χτυπούμε, θα βγάλουν σπιθα. Αν, όμως, η μία ειναι μαλακή και η άλλη σκληρή, τότε, χτυπώντας τες, δεν παράγεται σπινθήρας. Έτσι, όταν πάνε να συγκρουστούν δύο άνθρωποι κι ο ένας μαλακώσει και κάνει πίσω, δε γίνεται καυγάς. Αν, όμως και οι δύο σκληρυνθούν, θ' ανάψει φωτιά. 
Του έλεγα για τους ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά, που τους κυνηγώ και τσακώνομαι. ''Ε'' , μου λέει, ''Θανάση, να έχεις κουράγιο και ν' αλλάζεις φανέλες, γιατι μ' αυτούς κανείς δεν μπορεί να συνεννοηθεί. Μόνο θα σε αναστατώνουν και θα σε ιδρώνουν... ''  

Μαρτυρίες Προσκυνητών Γέροντας ΠΑΪΣΙΟΣ ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

<< Αποφθέγματα >>